Wij maken op onze website gebruik van cookies van Facebook en Google.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Zomerzonblog

 
Wist je dat…
Je huid wel twee vierkante meter is en tussen de 15 en 20 kilo weegt?
Je om de dertig dagen een nieuwe huid krijgt?
 
Wat je vast wel weet: 
Je huid is kwetsbaar, en heeft het vooral in de zomer zwaar te verduren.  Door de zon. Tja , die zon.  We worden er voortdurend voor  gewaarschuwd. 
Maar de zon heeft ook positieve effecten.  Zonlicht maakt je vrolijk en zorgt voor de aanmaak van Vitamine D, en uv-straling kan er op de lange duur voor zorgen dat de kans botontkalking en botbreuken kleiner wordt. 
 
Toch moet ik als schoonheidsspecialiste ook  de minder leuke kanten vertellen. Zonlicht maakt je huid rimpelig, vlekkerig  en schilferig.  Rimpels krijgen we allemaal, huidveroudering is een natuurlijk proces en dat stop je niet. Je kunt het wel minder zichtbaar maken, en daarin adviseren we je graag. 
 
Ook door te veel zonnebaden, krijg je rimpels. Uv-rimpels. Ze zien er anders uit dan ouderdomsrimpels; grof en vaak als lange lijnen die elkaar kruisen. Zodat je rechthoeken en driehoeken in je gezicht krijgt.  
 

Kost niets, werkt echt!

Uit de zon blijven, is de beste tip. Dat kost niets, en het werkt. Maar wees eerlijk, een mooi bruin kleurtje willen we toch allemaal. 
Hoe bescherm je je huid dan tegen de zon? 
 

De meest gestelde vragen over zonbescherming

Ik krijg vaak vragen van klanten hoe ze hun huid  het beste kunnen beschermen. Ik heb een aantal antwoorden voor je op een rijtje gezet: 


Wat is het verschil tussen Uv-A en Uv-B?

Zonlicht bestaat uit twee soorten ultraviolette straling (uv). UV-straling bestaat voor 95% procent uit Uv-A en 5 % uit Uv-B.  Van Uv-A word je vooral bruin, maar de A staat voor ook voor aging (veroudering) ; de B voor burning.  Beide soorten zijn dus schadelijk voor je huid. 

Hoe voorkom ik rimpels?

Zonnebrandcrème werkt tegen rimpels. In die zin dat je door te smeren rimpels voorkomt, doordat je je huid beschermt. (Er bestaat geen cosmetisch middel dat iets doet tegen rimpels). 

Mag je oude zonnebrandcrème nog gebruiken?

Crèmes van een jaar geleden bieden nog de bescherming die ze beloven.


Wanneer moet ik zonnebrandcrème gebruiken?

Eigenlijk bijna altijd. Bij onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer. Uv-A-straling gaat zelfs door glas heen! 
-Smeer je zelf in een half uur vóór je de zon ingaat. 
-Na lange vliegreis! Zo’n reis  kan je bioritme verstoren, zodat je huid meer moeite heeft zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gebruik na een lange vlucht dus een goede zonbeschermer. 


Hoeveel zonnebrandcrème moet ik gebruiken? 

Wees niet te zuinig. Voor je gezicht een theelepel.  Reken  een eetlepel voor grotere oppervlakten zoals een arm, been, etc. Kies minimaal voor SPF (zonbeschermingsfactor) 30. 


Welke zonnebrand adviseer je? 

Een crème die zowel tegen Uv-a als Uv-B beschermt.  
In onze salon adviseren we zonnebrandcrème  van Dermalogica. Die heeft een hoge beschermingsfactor (50) omdat er veel uv-filters inzetten  Bovendien worden  uv-filters door een speciale techniek geleidelijk aan de huid afgegeven, waardoor je langer beschermd bent.
We hebben Dermlaogica in onze winkel klaar staan! 


Wat kan ik doen tegen zonschade aan mijn huid?

In onze salon hebben we aantal mogelijkheden:

  • Lasertechnieken, om pigment- en ouderdomsvlekken te verwijderen
  • Diverse peelings
  • Bindweefselmassage.  Het is niet pijnloos, maar wel effectief. Het verbetert de huidconditie en de doorbloeding van de huid en stimuleert de aanmaak van collageen. 

Lees ook de blog Huidbescherming tegen zon en huidkanker

 

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak 
 


lees de tips >

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief.