Wij maken op onze website gebruik van cookies van Facebook en Google.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Mooi vanbinnen, mooi vanbuiten

 
 
Het gaat om de binnenkant, niet om hoe je eruit ziet. 
Maar toch. Kijk maar eens in de vrouwenbladen, de reclame voor kleding, cosmetica. Allemaal prachtige, meestal jonge vrouwen. Tot in de puntjes verzorgd, mooie kleren, stralende lach. En superslank.
Natuurlijk, in onze salon doen we er alles aan om je mooi te maken. Maar de binnenkant, daar wil ook aandacht aan schenken. 
 
Ik ben een fan van de boeken van Brené Brown. Ze is professor aan de Universiteit van Houston.  Misschien ken je wel haar boek De kracht van kwetsbaarheid. Ze laat daarin zien dat perfectie niet bestaat en dat winnen en verliezen beide bij het leven horen.
Als ik kijk naar de vrouwen, met name de jonge vrouwen, die in onze salon komen, dan zie ik vaak dat streven naar perfectie.  Zo willen zo veel ballen in de lucht houden: een baan, kinderen, huishouden, een relatie, sociale contacten, er leuk uitzien.
Brené Brown kijkt naar de binnenkant. Ze schrijft over de moed om niet perfect te willen zijn. Ze praat er ook over in van de meest bekeken TED-talks ooit. Je kunt haar zien op de website van Happinez. 
 
Die twee dingen, de buitenkant en de binnenkant,  en de relatie daartussen, daar ben ik over aan het broeden. Wat kan ik daarmee in mijn salon, wat kan ik mijn klanten bieden.  Als je je vanbinnen goed voelt, zie je er vanbuiten vanzelf mooier uit. En bij de laatste helpen we je in de salon. Maar de binnenkant, daar willen we ook naar kijken. Dus ik ga nu een workshop volgen over “Mooi vanbuiten en vanbinnen”. Daarbij komen ook de ideeën van Brené Brown aan de orde. 
Enin 2019 organiseren we een bijeenkomst over dit onderwerp. Een psycholoog zorgt voor de binnenkant,  wij voor de andere binnenkant (hapjes en drankjes) en maken je mooi aan de buitenkant. 
 
Maar nu eerst:

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak 
 


lees de tips >

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief.