Wij maken op onze website gebruik van cookies van Facebook en Google.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Huidbescherming tegen zon

(7 februari 2017)

Steeds meer Nederlanders krijgen huidkanker

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) maakte vorige week cijfers bekend waar ik toch weer even van schrok. Steeds meer Nederlanders krijgen huidkanker. In 2005 ging het nog om ongeveer achtduizend gevallen. Nu zijn het er al meer dan vijftienduizend. En de grote boosdoener is: de zon!

 

Ongelooflijk. Kloppen die cijfers wel? De Volkskrant onderzocht hoe het zit en schrijft daar vandaag over. Kanker is een ouderdomsziekte, dus omdat mensen steeds ouder worden, stijgt het aantal kankergevallen ook. En mensen komen eerder met hun klachten bij de dokter. Dat verklaart voor een deel de grote stijging. Maar...

Het verband tussen zon en huidkanker

Ook de experts van het IKNL weten zeker dat mensen meer kwaadaardige tumoren oplopen doordat ze zijn verbrand in de zon. Het verband tussen zon en huidkanker is onmiskenbaar. 

     en huidveroudering 

De zon speelt ook heel grote rol in de veroudering van je huid.  Met name de UV-stralen dringen diep door in je huid. UV-straling bestaat voor 95% procent uit UV-A en 5 % uit UV-B. De A staat voor aging en de B voor burning. Een hoog zonnefilter of Sun Protection Factor (SPF) kan huidveroudering écht vertragen. En hoog, dat wil zeggen SPF 50. 

Huidbescherming tegen zon: waar moet je op letten?


•    een SPF beschermt alleen tegen UV-B-stralen (zonverbranding dus). Gebruik daarom voor een goede bescherming een product dat ook beschermt tegen UVA-straling (huidveroudering), een zogenoemd breedspectrumzonbescherming. Staat er een UV-A-logo op de verpakking , dan beschermt het product ook tegen UV-A-stralen. 
•    Niet alleen als de zon schijnt
De zon schijnt niet altijd, maar UV-A-straling is wél altijd aanwezig, dus ook op een mistige of bewolkte dag en ook in de herfst en winter. Zelfs achter glas kan je huid schade oplopen. UV-bescherming is dus altijd aan te raden. 

Dermalogica heeft een reeks producten met optimale bescherming tegen UV-straling. Alle producten van Dermalogica die een SPF bevatten, bieden een breedspectrum UV-bescherming. We verkopen Dermalogica  in onze salon. Je kunt Dermalogica-producten ook via onze website bestellen

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak 
 


lees de tips >

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief.