Wij maken op onze website gebruik van cookies van Facebook en Google.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Heb lef met SPF


A is van Aging, B is van Burning


Fijn toch, die zon. Maar wist je de zon echt een heel grote rol speelt in de veroudering van de huid? Met name de UV-stralen dringen diep door in je huid. UV-straling bestaat voor 95% procent uit UV-A en 5 % uit UV-B. De A staat voor aging en de B voor burning. Niet zo leuk nieuws dus. 

Maar er is ook goed nieuws. Een hoog zonnefilter of Sun Protection Factor (SPF) kan huidveroudering écht vertragen. En hoog, dat wil zeggen SPF 50. Heb je nog een tube SPF 20 en SPF 30 staan? Het lijkt misschien slim om die te combineren, maar let op: SPF2 0 en SPF 30 is geen SPF50! 

Waar of niet waar?

Een SPF beschermt tegen UV-A en UV-B. Waar of niet waar? Helaas, een SPF beschermt alleen tegen UV-B-stralen (zonverbranding dus). Gebruik daarom voor een goede bescherming een product dat ook beschermt tegen UVA-straling (huidveroudering), een zogenoemd breedspectrumzonbescherming. Staat er een UV-A-logo op de verpakking , dan beschermt het product ook tegen UV-A-stralen. 

Niet alleen als de zon schijnt

De zon schijnt niet altijd, maar UV-A-straling is wél altijd aanwezig, dus ook op een mistige of bewolkte dag en ook in de herfst en winter. Zelfs achter glas kan je huid schade oplopen. UV-bescherming is dus altijd aan te raden. 


En als je toch verbrand bent…

Gebruik dan juist geen vette crème op oliebasis. Vroeger legde mijn moeder plakjes komkommer op mijn roodverbrande rug. Dat hielp! In verzorgende aftersunproducten zitten vaak verkoelende elementen zoals komkommer en lavendel. 

Heb lef met SPF

Onder het motto Heb lef met SPF heeft Dermalogica een reeks producten met optimale bescherming tegen UV-straling. Alle producten van Dermalogica die een SPF bevatten, bieden een breedspectrum UV-bescherming. We verkopen in onze salon bijvoorbeeld de zomer skin kit. 

 

 

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak 
 


lees de tips >

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief.