Wij maken op onze website gebruik van cookies van Facebook en Google.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Dagboek van een peeling

 

In mijn vorige blog To peel or not to peel?  schreef ik: Als je het mij vraagt: to peel & Bootcamp. Want de VI Peel is best pittig, net als een bootcamp. Maar ik heb 'm  gedaan. En... lees zelf maar:

Peeling met korte herstelperiode en maximaal resultaat

Als schoonheidsspecialiste ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten en behandelingen. Vooral wanneer ze mooie resultaten beloven. Deze zomer hebben Kyra en ik kennisgemaakt VI Peel, de nieuwste peeling van de firma Sure Medical. De peeling belooft een korte herstelperiode en een maximaal resultaat. Dat wilde ik zelf wel eens zien, dus ben ik de laatste week van oktober begonnen met de VI Peel. Voor de zekerheid had ik wel mijn sporten afgezegd en plande ik een rustig weekend in voor mijzelf.


Wat is precies een VI Peel?

Het is een chemische peeling met ingrediënten zoals TCA (trichloorazijnzuur) en een beetje fenol om de huid wat te verdoven. Ik koos voor de behandeling met de VI Peel Precision Plus om de hoeveelheid pigmentatie op mijn gezicht te verminderen. En toen? Zie hier mijn dagboek:


De behandeling: donderdagmiddag 27 oktober

Dondermiddag bracht Linda Rendering de peeling aan op mijn gezicht. (Linda is van de firma Sure Medical, zij gaf ons ook een training in het werken met de peeling.)
Eerst reinigde ze mijn huid met de speciale reiniging en daarna met de aceton uit een zakje, alles  uit de VI Peel kit. De peeling zelf werd opgebracht in vier laagjes: twee rond de ogen en twee rond de mond. En de rest van het gezicht ook in vier laagjes. De tweede laag was wat pijnlijk en branderig, na een tijdje ebde de pijn gelukkig weg.


Daarna bleef de peeling erop zitten en zag mijn huid er bruinig uit. Na vier uren kon ik thuis met twee doekjes uit een apart zakje mijn gezicht afvegen. Dat voelde wat ruw aan.


Dag 1, vrijdag 
De huid voelt gewoon wat droog aan vandaag. Na het reinigen met de speciale wasgel en met zo min mogelijk water, doe ik de speciale dagcrème op en daarna de crème met SPF50.
Ik neem beide tubes mee naar mijn werk. In de avond maak ik mijn huid weer schoon met de doekjes en de wasgel. En breng de crème aan.


Dag 2, zaterdag
Beetje branderig gevoel op mijn huid. En een strak hoofd. Heel veel smeren met crème uit beide tubes.
Dag 3, zondag
Het vervellen begint op mijn kin en dat gaat de hele dag door. Voorzichtig knip ik de vellen met een schaartje weg. Mijn huid voelt erg strak aan. Dus lekker thuis op de bank met een boek.


Dag 4, maandag
Het voorhoofd begint nu ook te vervellen en de huid is pijnlijk en droog. Stiekem naar m’n winkel voor de Barrier Repair van Dermalogica. En de vitamine C serum van de VI Peel producten. De siliconen in beide crèmes werken erg verkoelend en verzachtend.


Dag 5, dinsdag 
Mijn kin en het gebied rond de neus blijven wat ruw en wat pijnlijk en ik voel me wat koortsig. Linda raadt aan om vaseline te gebruiken. Ik hou het op de Barrier Repair.
Dag 6, woensdag 
Mijn voorhoofd is mooi strak en zelfs de rimpels lijken wat verminderd. Bij mijn kin en langs de neus is het nog wat gevoelig en ruw.
Dag 7, donderdag 
Het vervellen is afgelopen. 

 

Het resultaat van de peeling

Nu een maand later, ben ik best tevreden. De pigmentplekken zijn lichter geworden en de huid van mijn kin is wat steviger plus ook die van mijn nek!
De vage plekken op mijn rechterwang zijn verdwenen. En mijn huid voelt - zelfs nu in december met de winterkou - strakker aan en is lichter van kleur. Ik blijf de volgende producten van de VI Derm samen met die van Dermalogica gebruiken.
1.    De VI Peel wasgel
2.    De Vitamine C serum
3.    De Clear HQ Free van VI Derm free tegen pigmentatie voor de nacht
4.    Dermalogica Dynamic Skin Recovery met SPF 50

Deze behandeling is dus best pittig. Maar laat je niet afschrikken, we hebben ook andere peelings in huis! 

 

 

 

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak 
 


lees de tips >

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief.